Tosti makreel-avocado
Makreel op een tosti? Moet je eens proberen!
Aan de slag
Scheur de makreel in stukjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in plakjes. Rasp de cheddar. Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met cheddar, makreel, avocado, tomaat en weer cheddar. Leg de rest van de sneetjes erop en druk stevig aan. Besmeer de buitenkanten van het brood met de boter.
Verhit per 2 tosti's een koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti’s op 1 kant op laag vuur in 4 min. krokant. Keer om en bak nog 4 min. Knip ondertussen de tuinkers. Snijd de tosti’s schuin doormidden en leg op een bord. Bestrooi met de tuinkers en serveer de dijonnaise ernaast.
Tosti makreel-avocado
Makreel op een tosti? Moet je eens proberen!
null personen
580 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Scheur de makreel in stukjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in plakjes. Rasp de cheddar. Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met cheddar, makreel, avocado, tomaat en weer cheddar. Leg de rest van de sneetjes erop en druk stevig aan. Besmeer de buitenkanten van het brood met de boter.
Verhit per 2 tosti's een koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti’s op 1 kant op laag vuur in 4 min. krokant. Keer om en bak nog 4 min. Knip ondertussen de tuinkers. Snijd de tosti’s schuin doormidden en leg op een bord. Bestrooi met de tuinkers en serveer de dijonnaise ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g verse graatloze makreelfilets
1 eetrijpe avocado
4 Tasty Tom trostomaten
120 g Ilchester Cheddar tophat 48+
8 sneetjes speltbrood
2 el ongezouten roomboter
½ bakje tuinkers
1 el dijonnaise