Omelet met groene asperges
Asperges en ei zijn een perfecte combinatie, óók in de vorm van groene asperges met een omelet.
Aan de slag
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Verhit 10 g boter in een koekenpan en bak de asperges 6 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vermeng ondertussen het eiwit met peper naar smaak. Snijd de selderij fijn. Schep drie vierde van de selderij en de Parmezaanse kaas door het eiwit.
Verhit 30 g boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk het ei mengsel erbij. Roer door, doe de deksel op de pan en laat de omelet 6 min. op laag vuur garen.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en laat de spinazie in delen slinken. Breek de vis in stukjes. Verdeel de spinazie, makreel en de rest van de selderij vlak voor het serveren over de omelet.
Serveer de omelet met de asperges en het brood.
Omelet bakken
Instructievideo - 04:14 min.
Omelet met groene asperges
Asperges en ei zijn een perfecte combinatie, óók in de vorm van groene asperges met een omelet.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Verhit 10 g boter in een koekenpan en bak de asperges 6 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vermeng ondertussen het eiwit met peper naar smaak. Snijd de selderij fijn. Schep drie vierde van de selderij en de Parmezaanse kaas door het eiwit.
Verhit 30 g boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk het ei mengsel erbij. Roer door, doe de deksel op de pan en laat de omelet 6 min. op laag vuur garen.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en laat de spinazie in delen slinken. Breek de vis in stukjes. Verdeel de spinazie, makreel en de rest van de selderij vlak voor het serveren over de omelet.
Serveer de omelet met de asperges en het brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g verse groene asperges
50 g ongezouten roomboter
500 g eiwitten
40 g verse selderij
50 g Parmigiano Reggiano
200 g verse spinazie
150 g verse graatloze makreelfilets
8 sneetjes speltbrood