Broodkrans
Deze traktatie is niet alleen heel erg lekker, maar ook een feestje op tafel!
Aan de slag
Doe de bloem in een kom en meng 25 g suiker en de gist erdoor. Mix met de mixer en voeg geleidelijk het water toe. Voeg 1 ei en het zout toe aan het beslag en kneed tot een soepel deeg. Vorm er een bal van en bestuif met bloem. Doe de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie en laat op een tochtvrije, warme plek 50 min. rijzen.
Doe de pistachenoten en de rest van de suiker in de keukenmachine en maal fijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Voeg toe aan de pistachenoten en maal erdoor. Splits het laatste ei en maal het eiwit door de pistachespijs. Neem uit de keukenmachine en vorm een rolletje van 50 cm lang.
Kneed het brooddeeg nogmaals door en rol uit tot een lap van 40 x 50 cm. Leg op een vel bakpapier. Verdeel de jam gelijkmatig over het deeg. Laat aan 1 lange zijde 2 cm van de kant vrij. Leg de rol pistachespijs aan de kant van het deeg waar geen jam zit en rol het jamvrije deel om de spijs. Rol vanaf de andere kant het jamdeel op. Vorm van het opgerolde deeg een ronde krans, met de pistachespijs aan de binnenkant. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd het buitenste jamdeel van de krans om de 4 cm in richting het midden van de krans. Laat het deel met de spijs intact. Draai alle ingesneden stukjes vervolgens een kwartslag, zodat er een soort zon ontstaat. Dek af met een schone theedoek en laat nog 25 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de broodkrans met eidooier en bak in ca. 30 min. iets onder het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als de krans te bruin wordt.
Allerhande loves broodkrans
Instructievideo - 01:03 min.
Broodkrans
Deze traktatie is niet alleen heel erg lekker, maar ook een feestje op tafel!
null personen
335 kcal
45 min. bereiden
75 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Doe de bloem in een kom en meng 25 g suiker en de gist erdoor. Mix met de mixer en voeg geleidelijk het water toe. Voeg 1 ei en het zout toe aan het beslag en kneed tot een soepel deeg. Vorm er een bal van en bestuif met bloem. Doe de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie en laat op een tochtvrije, warme plek 50 min. rijzen.
Doe de pistachenoten en de rest van de suiker in de keukenmachine en maal fijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Voeg toe aan de pistachenoten en maal erdoor. Splits het laatste ei en maal het eiwit door de pistachespijs. Neem uit de keukenmachine en vorm een rolletje van 50 cm lang.
Kneed het brooddeeg nogmaals door en rol uit tot een lap van 40 x 50 cm. Leg op een vel bakpapier. Verdeel de jam gelijkmatig over het deeg. Laat aan 1 lange zijde 2 cm van de kant vrij. Leg de rol pistachespijs aan de kant van het deeg waar geen jam zit en rol het jamvrije deel om de spijs. Rol vanaf de andere kant het jamdeel op. Vorm van het opgerolde deeg een ronde krans, met de pistachespijs aan de binnenkant. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd het buitenste jamdeel van de krans om de 4 cm in richting het midden van de krans. Laat het deel met de spijs intact. Draai alle ingesneden stukjes vervolgens een kwartslag, zodat er een soort zon ontstaat. Dek af met een schone theedoek en laat nog 25 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de broodkrans met eidooier en bak in ca. 30 min. iets onder het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als de krans te bruin wordt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g tarwebloem
150 g kristalsuiker
7 g gedroogde gist
300 ml water
2 middelgrote eieren
1 tl zout
125 g gepelde pistachenoten
1 medium handsinaasappel
150 g frambozenjam
Dit heb je nodig
staande mixer met deeghaken
keukenmachine
bakpapier