Kip met sambal en gepofte zoete aardappel
De aardappel pof je in de oven en vul je met cottagecheese.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Leg met de ongepelde teen knoflook op een bakplaat en pof ca. 30 min. in het midden van de oven. Controleer na 25 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn de aardappelen gaar.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar. Snijd de paksoi in stukken van 2 cm en doe in een vergiet. Giet hierover de broccoli af, zodat de paksoi door het kookvocht een beetje gaart. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Meng de sojasaus met de gember en sesamolie. Meng door de broccoli en paksoi.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Halveer de kipfilets in de lengte en bak ze 10-12 min. Keer regelmatig. Bestrijk ze na 8 min. met de sambal manis en bak nog een paar minuten op laag vuur.
Neem de aardappelen en knoflook uit de oven. Druk de knoflook uit het velletje, prak fijn en meng door de cottagecheese. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de aardappelen voorzichtig uit de folie. Schep het kruim eruit en meng met de cottagecheese. Schep het mengsel terug in de aardappelen. Verdeel de kip, aardappelen en broccolisalade over de borden.
Aardappel poffen
Instructievideo - 01:01 min.
Kip met sambal en gepofte zoete aardappel
De aardappel pof je in de oven en vul je met cottagecheese.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
14 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Leg met de ongepelde teen knoflook op een bakplaat en pof ca. 30 min. in het midden van de oven. Controleer na 25 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn de aardappelen gaar.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar. Snijd de paksoi in stukken van 2 cm en doe in een vergiet. Giet hierover de broccoli af, zodat de paksoi door het kookvocht een beetje gaart. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Meng de sojasaus met de gember en sesamolie. Meng door de broccoli en paksoi.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Halveer de kipfilets in de lengte en bak ze 10-12 min. Keer regelmatig. Bestrijk ze na 8 min. met de sambal manis en bak nog een paar minuten op laag vuur.
Neem de aardappelen en knoflook uit de oven. Druk de knoflook uit het velletje, prak fijn en meng door de cottagecheese. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de aardappelen voorzichtig uit de folie. Schep het kruim eruit en meng met de cottagecheese. Schep het mengsel terug in de aardappelen. Verdeel de kip, aardappelen en broccolisalade over de borden.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
1 teen knoflook
500 g broccoli
1 struik paksoi
4 cm verse gember
4 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el zonnebloemolie
2 kipfilets
1 tl sambal manis
200 g cottagecheese