Gepocheerde kip met bimi en sesam
Door de bimi te stomen blijft de smaak maximaal behouden. De kip pocheren we zodat-ie zacht gaart.
Aan de slag
Rooster het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Hang een metalen vergiet in een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat het vergiet het water niet raakt. Leg de bimi in het vergiet en besprenkel met ⅔ van de sesamolie. Leg een deksel op het vergiet en stoom de bimi in 8 min. gaar.
Breng ondertussen een pan water met de knoflook, gember, ⅔ van de sambal en eventueel zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.
Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.
Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, rijstazijn en de rest van de sesamolie. Besprenkel de bimi met de dressing en het sesamzaad. Serveer met de gepocheerde kip, een beetje kookvocht en de rest van de sambal erop.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gepocheerde kip met bimi en sesam
Door de bimi te stomen blijft de smaak maximaal behouden. De kip pocheren we zodat-ie zacht gaart.
hoofdgerecht
null personen
190 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rooster het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Hang een metalen vergiet in een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat het vergiet het water niet raakt. Leg de bimi in het vergiet en besprenkel met ⅔ van de sesamolie. Leg een deksel op het vergiet en stoom de bimi in 8 min. gaar.
Breng ondertussen een pan water met de knoflook, gember, ⅔ van de sambal en eventueel zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.
Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.
Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, rijstazijn en de rest van de sesamolie. Besprenkel de bimi met de dressing en het sesamzaad. Serveer met de gepocheerde kip, een beetje kookvocht en de rest van de sambal erop.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el sesamzaad
400 g bimi
1½ el sesamolie
1 l kraanwater
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
1½ el sambal badjak
300 g kipfilet
1½ el sojasaus
1 tl Saitaku rijstazijn