Gebraden kerstkip met noten-vruchtenvulling
Met deze gevulde kerstkip zit je gebraden, eh, gebakken met Kerstmis.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de pistolet in stukjes en maal in de keukenmachine tot broodkruim. Schep over in een ruime kom. Rasp de oranje schil van de sinaasappels. Pers 1 vrucht uit. Schil de gember en snijd grof.
Doe de helft van het sinaasappelrasp met het -sap, de gember, amandelen, dadels, abrikozen, 1 el baharat en 3 tenen knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Meng door het broodkruim en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de holte van de kip ermee.
Snijd de overige tenen knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook met de rest van het sinaasappelrasp, de rest van de baharat, 2 el olie, peper en eventueel zout. Maak voorzichtig het vel van de reeds gevulde kip op de borst en poten los, door met je vingers vanaf de hals onder de huid te gaan. Stop de helft van het baharat-oliemengsel onder de huid op het vlees van de kip. Verdeel de kruiden voorzichtig en gelijkmatig met je vingers. Verdeel de rest van het baharat-oliemengsel over de buitenkant van de kip.
Meng de rest van de olie en de rest van de knoflook door de aardappeltjes. Doe de kip in de braadzak en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Braad in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar. Leg na 45 min. de aardappeltjes ernaast.
Haal de kip uit de braadzak (pas op, dit is heet!) en serveer met de aardappeltjes en de kippenjus uit de zak.
Vlees vullen
Instructievideo - 01:20 min.
Gebraden kerstkip met noten-vruchtenvulling
Instructievideo - 03:09 min.
Gebraden kerstkip met noten-vruchtenvulling
Met deze gevulde kerstkip zit je gebraden, eh, gebakken met Kerstmis.
hoofdgerecht
null personen
1075 kcal
30 min. bereiden
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de pistolet in stukjes en maal in de keukenmachine tot broodkruim. Schep over in een ruime kom. Rasp de oranje schil van de sinaasappels. Pers 1 vrucht uit. Schil de gember en snijd grof.
Doe de helft van het sinaasappelrasp met het -sap, de gember, amandelen, dadels, abrikozen, 1 el baharat en 3 tenen knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Meng door het broodkruim en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de holte van de kip ermee.
Snijd de overige tenen knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook met de rest van het sinaasappelrasp, de rest van de baharat, 2 el olie, peper en eventueel zout. Maak voorzichtig het vel van de reeds gevulde kip op de borst en poten los, door met je vingers vanaf de hals onder de huid te gaan. Stop de helft van het baharat-oliemengsel onder de huid op het vlees van de kip. Verdeel de kruiden voorzichtig en gelijkmatig met je vingers. Verdeel de rest van het baharat-oliemengsel over de buitenkant van de kip.
Meng de rest van de olie en de rest van de knoflook door de aardappeltjes. Doe de kip in de braadzak en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Braad in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar. Leg na 45 min. de aardappeltjes ernaast.
Haal de kip uit de braadzak (pas op, dit is heet!) en serveer met de aardappeltjes en de kippenjus uit de zak.
variatietip:
bewaartip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse witte pistolet
2 medium handsinaasappels
4 cm verse gember
95 g ongezouten geroosterde amandelen
100 g dadels zonder pit
100 g gedroogde abrikozen
2 el baharat kruidenmix
5 tenen knoflook
1 Franse scharrelkip
3 el traditionele olijfolie
750 g rode cherry-potatoes
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier