Champignons met zoete-aardappelkoekjes
Vegetarische vrienden te eten? Met dit indrukwekkende stapelgerecht zul je zeker weten hoge ogen gooien.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en rasp ze grof met de keukenmachine. Doe het rasp in een kom en meng het ei en de bloem erdoor. Knip de bieslook in stukjes en meng de helft erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd de knoflook fijn en doe in een kommetje. Meng 2 el olie en de chiliflakes erdoor en breng op smaak met zout. Bestrijk de paddenstoelen rondom met de chili-olie. Leg ze met de bolle kant naar boven in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan. Schep 6 bergjes zoete-aardappelbeslag in de pan. Druk de koekjes een beetje plat met een spatel en bak op middelhoog vuur in 7-8 min. goudbruin. Keer halverwege.
Was en droog ondertussen de blaadjes kropsla en leg ze op 2 borden. Leg de paddenstoelen erop met de bolle kant naar beneden. Leg op elke paddenstoel 3 aardappelkoekjes. Snijd de paprika in reepjes en leg op de koekjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de rest van de bieslook.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Champignons met zoete-aardappelkoekjes
Vegetarische vrienden te eten? Met dit indrukwekkende stapelgerecht zul je zeker weten hoge ogen gooien.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en rasp ze grof met de keukenmachine. Doe het rasp in een kom en meng het ei en de bloem erdoor. Knip de bieslook in stukjes en meng de helft erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd de knoflook fijn en doe in een kommetje. Meng 2 el olie en de chiliflakes erdoor en breng op smaak met zout. Bestrijk de paddenstoelen rondom met de chili-olie. Leg ze met de bolle kant naar boven in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan. Schep 6 bergjes zoete-aardappelbeslag in de pan. Druk de koekjes een beetje plat met een spatel en bak op middelhoog vuur in 7-8 min. goudbruin. Keer halverwege.
Was en droog ondertussen de blaadjes kropsla en leg ze op 2 borden. Leg de paddenstoelen erop met de bolle kant naar beneden. Leg op elke paddenstoel 3 aardappelkoekjes. Snijd de paprika in reepjes en leg op de koekjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de rest van de bieslook.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zoete aardappelen
1 middelgroot ei
2 el tarwebloem
12½ g verse bieslook
2 portobello's
2 tenen knoflook
6 el traditionele olijfolie
½ tl chilivlokken
4 blaadjes kropsla
1 gegrilde rode paprika's in pot
50 g Blue Stilton blauwaderkaas
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaal