Visplateau met homemade pickle en salade
Geef de gerookte vis iets extra’s met de pickle. Een perfecte combinatie!
Aan de slag
Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van het vruchtvlees in dunne plakjes en de rest met een kaasschaaf in lange dunne linten. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe de komkommerplakjes, radijs en ui in een kom.
Breng ondertussen voor de pickle de azijn, suiker en het water aan de kook, roer door. Giet de vloeistof over het groentemengsel en voeg de dille, het zout en peper toe en roer goed door. Laat minimaal 1 uur marineren. Meng ondertussen de crème fraîche met de mierikswortel. Was de citroen, rasp de gele schil boven het crèmefraîchemengsel en pers de helft van de vrucht erboven uit. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.
Snijd de peterselie fijn. Schep de snijbiet om met de olijfolie, peterselie, komkommerlinten, peper en eventueel zout. Leg de salade op een grote plank of schaal. Breek de gerookte vis in stukjes en leg deze ook op de schaal. Serveer met de pickle, mierikswortelcrèmefraîche en partjes citroen.
Visplateau met homemade pickle en salade
Geef de gerookte vis iets extra’s met de pickle. Een perfecte combinatie!
voorgerecht
null personen
280 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van het vruchtvlees in dunne plakjes en de rest met een kaasschaaf in lange dunne linten. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe de komkommerplakjes, radijs en ui in een kom.
Breng ondertussen voor de pickle de azijn, suiker en het water aan de kook, roer door. Giet de vloeistof over het groentemengsel en voeg de dille, het zout en peper toe en roer goed door. Laat minimaal 1 uur marineren. Meng ondertussen de crème fraîche met de mierikswortel. Was de citroen, rasp de gele schil boven het crèmefraîchemengsel en pers de helft van de vrucht erboven uit. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.
Snijd de peterselie fijn. Schep de snijbiet om met de olijfolie, peterselie, komkommerlinten, peper en eventueel zout. Leg de salade op een grote plank of schaal. Breek de gerookte vis in stukjes en leg deze ook op de schaal. Serveer met de pickle, mierikswortelcrèmefraîche en partjes citroen.
variatietip:
serveertip:
algemeen:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
175 g snackradijs
1 rode ui
30 g kristalsuiker
125 ml witte wijnazijn
150 ml kraanwater
1 el gedroogde dille
1 tl zout
½ el mierikswortel in pot
125 g crème fraîche
1 citroen
10 g verse platte peterselie
40 g snijbiet
1 el extra vierge olijfolie
1 pakje vers kwartet van gerookte vis
Dit heb je nodig
kaasschaaf
rasp
grote plank of schaal