Salade met meloen en gerookte kip
Tover om tot maaltijdsalade door er een knapperig stokbrood bij te serveren.
Aan de slag
Snijd de meloen in vieren, verwijder de pitten met een lepel. Schep of snijd het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de kip in dunne plakjes. Snijd de ui in zeer dunne halve plakjes. Meng de blokjes meloen met de plakjes kipfilet en de ui.
Meng voor de dressing de crème fraîche met de olie, het citroensap en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de dressing met de meloen, kipfilet en de ui. Verdeel de sla over de borden en schep de kip, ui en de meloen erop. Strooi er peper over.
Meloen snijden
Instructievideo - 01:38 min.
Salade met meloen en gerookte kip
Tover om tot maaltijdsalade door er een knapperig stokbrood bij te serveren.
voorgerecht
null personen
265 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de meloen in vieren, verwijder de pitten met een lepel. Schep of snijd het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de kip in dunne plakjes. Snijd de ui in zeer dunne halve plakjes. Meng de blokjes meloen met de plakjes kipfilet en de ui.
Meng voor de dressing de crème fraîche met de olie, het citroensap en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de dressing met de meloen, kipfilet en de ui. Verdeel de sla over de borden en schep de kip, ui en de meloen erop. Strooi er peper over.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 galiameloen
1 gerookte kipfilet
1 rode ui
½ citroen
125 ml crème fraîche
3 el traditionele olijfolie
1 tl mierikswortel in pot
200 g fijngesneden ijsbergsla