Geitenkaas met cranberrycompote
Geitenkaas, ham en cranberrycompote, allemaal in één verrassingspakketje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 plakken ham in de breedte door de helft en snijd de rest van de ham fijn. Verkruimel de geitenkaas. Splits het ei en klop de eidooier los. Snijd de blaadjes van de salie in reepjes.
Leg de plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er achtereenvolgens de geitenkaas, de 8 plakjes ham, cranberrycompote en de salie over en houd de randen vrij. Bestrijk de randen met de helft van het eigeel. Bedek met de rest van de plakken bladerdeeg en druk de randen met een vork dicht. Bestrijk de bovenkanten van de bladerdeeg met de rest van het eigeel. Verdeel de fijngesneden stukjes ham erover. Bak de bladerdeegpakketjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers 1 helft uit. Meng 3 el van het sap en het rasp met de olie tot een dressing. Meng de sla, rauwkost en sinaasappeldressing door elkaar. Neem de bladerdeegpakketjes uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep op elk pakketje ½ el cranberrycompote en serveer met de salade.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Geitenkaas met cranberrycompote
Geitenkaas, ham en cranberrycompote, allemaal in één verrassingspakketje.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 plakken ham in de breedte door de helft en snijd de rest van de ham fijn. Verkruimel de geitenkaas. Splits het ei en klop de eidooier los. Snijd de blaadjes van de salie in reepjes.
Leg de plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er achtereenvolgens de geitenkaas, de 8 plakjes ham, cranberrycompote en de salie over en houd de randen vrij. Bestrijk de randen met de helft van het eigeel. Bedek met de rest van de plakken bladerdeeg en druk de randen met een vork dicht. Bestrijk de bovenkanten van de bladerdeeg met de rest van het eigeel. Verdeel de fijngesneden stukjes ham erover. Bak de bladerdeegpakketjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers 1 helft uit. Meng 3 el van het sap en het rasp met de olie tot een dressing. Meng de sla, rauwkost en sinaasappeldressing door elkaar. Neem de bladerdeegpakketjes uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep op elk pakketje ½ el cranberrycompote en serveer met de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakken Coburger rauwe ham
125 g zachte geitenkaas 55+
1 middelgroot ei
2 takjes salie
8 plakken diepvries bladerdeeg
3 el cranberrycompote
1 medium handsinaasappel
3 el extra vierge olijfolie
300 g gemengde sla
300 g frisse komkommermix rauwkost
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier