Cakecadeautjes
Cake met de frisse smaak van sinaasappel en een strik van marsepein.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Doe de boter (op kamertemperatuur) en suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg een voor een de eieren toe.
Roer het sinaasappelrasp, de kwark en melk door het botermengsel. Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en meng voorzichtig met een spatel. Vet de ovenschaal in en verdeel het beslag. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Controleer na 35 min. op gaarheid met de satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.
Snijd een ½ cm van de zijkanten van de cake. Snijd de cake overlangs doormidden. Bestrijk de onderste helft met 4 el jam en leg de bovenste helft erop. Snijd in 24 stukjes van 4 x 4 cm.
Snijd de marsepein in stukken en kneed soepel Rol de stukken op een met de poedersuiker bestoven werkblad uit tot een lap van 24 x 48 cm en 2 mm dik. Snijd ⅔ van de marsepein met behulp van een liniaal in 24 repen van 1 x 24 cm. Bestrijk 1 kant van de repen met 1½ el jam.
Halveer de repen en vouw met de jam kant naar beneden bovenlangs om een cakeje heen en druk vast. Vouw een tweede reep met de jam kant naar beneden kruislings om het cakeje heen en druk ook vast.
Snijd de rest van de marsepein in 24 stukjes van 2 x 6 cm. Knijp met je duim en wijsvinger het midden van elk stukje naar elkaar toe, zodat je een strikje krijgt. Bestrijk de onderkant van het strikje met de rest van de jam en plak op de gekruiste repen. Druk daarop een schuddebuikje vast. Maak zo nog 23 cakecadeautjes.
Sint en Piet-cakecadeautjes
Instructievideo - 02:56 min.
Marsepein maken
Instructievideo - 01:41 min.
Cakecadeautjes
Cake met de frisse smaak van sinaasappel en een strik van marsepein.
null porties
175 kcal
60 min. bereiden
120 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Doe de boter (op kamertemperatuur) en suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg een voor een de eieren toe.
Roer het sinaasappelrasp, de kwark en melk door het botermengsel. Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en meng voorzichtig met een spatel. Vet de ovenschaal in en verdeel het beslag. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Controleer na 35 min. op gaarheid met de satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.
Snijd een ½ cm van de zijkanten van de cake. Snijd de cake overlangs doormidden. Bestrijk de onderste helft met 4 el jam en leg de bovenste helft erop. Snijd in 24 stukjes van 4 x 4 cm.
Snijd de marsepein in stukken en kneed soepel Rol de stukken op een met de poedersuiker bestoven werkblad uit tot een lap van 24 x 48 cm en 2 mm dik. Snijd ⅔ van de marsepein met behulp van een liniaal in 24 repen van 1 x 24 cm. Bestrijk 1 kant van de repen met 1½ el jam.
Halveer de repen en vouw met de jam kant naar beneden bovenlangs om een cakeje heen en druk vast. Vouw een tweede reep met de jam kant naar beneden kruislings om het cakeje heen en druk ook vast.
Snijd de rest van de marsepein in 24 stukjes van 2 x 6 cm. Knijp met je duim en wijsvinger het midden van elk stukje naar elkaar toe, zodat je een strikje krijgt. Bestrijk de onderkant van het strikje met de rest van de jam en plak op de gekruiste repen. Druk daarop een schuddebuikje vast. Maak zo nog 23 cakecadeautjes.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
100 g ongezouten roomboter
150 g kristalsuiker
2 middelgrote scharreleieren
200 g volle kwark
70 ml volle melk
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
6 el aardbeienjam
300 g marsepein
2 el poedersuiker
24 schuddebuikjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (18 x 28 cm)
sateprikker