Wokgroente met ananas en gehakt
De zoete smaak van ananas doet het ook heel goed in warme gerechten.
Aan de slag
Laat de ananasschijven uitlekken in een zeef, maar vang het sap op. Snijd de ananas in stukjes. Schil ondertussen de gember en snijd deze heel fijn. Meng de ananas, het ananassap, de ketchup, azijn en suiker in een kommetje. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de wokgroente 4 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord.
Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de gember 1 min. Voeg het ananasmengsel toe en breng aan de kook. Voeg de runderballetjes toe en laat op laag vuur 7 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 2 min. de wokgroenten toe.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Serveer de zoetzure groenten en runderballetjes met de noedels en bestrooi met de bosui.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Wokgroente met ananas en gehakt
De zoete smaak van ananas doet het ook heel goed in warme gerechten.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de ananasschijven uitlekken in een zeef, maar vang het sap op. Snijd de ananas in stukjes. Schil ondertussen de gember en snijd deze heel fijn. Meng de ananas, het ananassap, de ketchup, azijn en suiker in een kommetje. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de wokgroente 4 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord.
Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de gember 1 min. Voeg het ananasmengsel toe en breng aan de kook. Voeg de runderballetjes toe en laat op laag vuur 7 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 2 min. de wokgroenten toe.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Serveer de zoetzure groenten en runderballetjes met de noedels en bestrooi met de bosui.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
565 g ananasschijven op sap
4 cm verse gember
4 el ketchup
2 el azijn
1 el kristalsuiker
2 el arachideolie
12 rundergehaktballetjes
400 g verse oosterse wokgroenten
248 g wok noodles
3 bosuien