Pittige gehaktballetjes met snelle bami
Bami + ballen: in een kwartier kun je aan tafel!
Aan de slag
Doe het gehakt in een kom en meng de helft van de sambal, het ei en ⅓ ketjap door. Draai er 3 balletjes per persoon van.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een wok en voeg eerst de knoflook en vervolgens de wokgroente, de rest van de sambal en ketjap toe. Roerbak 4 min. op hoog vuur.
Giet de noedels af en doe ze bij de groenten in de wok. Schep om en serveer met de gehaktballetjes.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Pittige gehaktballetjes met snelle bami
Bami + ballen: in een kwartier kun je aan tafel!
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe het gehakt in een kom en meng de helft van de sambal, het ei en ⅓ ketjap door. Draai er 3 balletjes per persoon van.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een wok en voeg eerst de knoflook en vervolgens de wokgroente, de rest van de sambal en ketjap toe. Roerbak 4 min. op hoog vuur.
Giet de noedels af en doe ze bij de groenten in de wok. Schep om en serveer met de gehaktballetjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g half-om-halfgehakt
2 el sambal badjak
1 middelgroot scharrelei
6 el ketjap manis
4 el arachideolie
250 g egg noodles
1 teen knoflook
800 g verse oosterse wokgroenten