Spaanse pasta met gebakken chorizo & peterselie
Italië meets Spanje in dit heerlijke pastagerecht. Extra voordeel: ook de kids smullen ervan.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes. Kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Verwijder het vel van de worst en snijd in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo en ui 5 min. Schep de bloemkool erdoor en neem de pan van het vuur.
Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de peterselie fijn.
Giet de pasta af en vang 50 ml kookvocht op. Meng het kookvocht met de roomkaas, peterselie, romaatjes, chorizo en bloemkool door de pasta.
Spaanse pasta met gebakken chorizo & peterselie
Italië meets Spanje in dit heerlijke pastagerecht. Extra voordeel: ook de kids smullen ervan.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes. Kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Verwijder het vel van de worst en snijd in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo en ui 5 min. Schep de bloemkool erdoor en neem de pan van het vuur.
Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de peterselie fijn.
Giet de pasta af en vang 50 ml kookvocht op. Meng het kookvocht met de roomkaas, peterselie, romaatjes, chorizo en bloemkool door de pasta.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g macaroni grande
350 g koelverse bloemkoolroosjes
250 g licht pittige chorizo
150 g gesneden uien
250 g romaatjes
30 g verse peterselie
125 g verse roomkaas met kruiden