Broccolistamppot met knolselderij en witte bonen
bewaar
bewaar

Broccolistamppot met knolselderij en witte bonen

Deze stamppot met paddenstoelen zit boordevol vezels.

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Doe in een pan en schenk er kokend water bij tot de broccoli onder staat. Kook in 5 min. beetgaar. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in gelijke stukjes. Laat de witte bonen uitlekken. Neem de broccoli met een schuimspaan uit de pan. Voeg de knolselderij aan het water toe en kook 8 min.

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Voeg de curry madras toe en bak 30 sec. op middelhoog vuur zodat de aroma’s vrijkomen. Snijd de ham in reepjes en bak 1 min. mee. Halveer eventuele grote paddenstoelen, de kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet. Voeg toe aan de ham en bak nog 4 min. Rooster ondertussen de hazelnoten op middelhoog vuur 2 min. laat afkoelen en hak grof.

Giet de knolselderij af en pureer met de bonen, de helft van de broccoli en de melk met een staafmixer tot grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de pan op laag vuur. Schep de rest van de broccoli, helft van het ham-paddenstoelenmengsel en het bakvet door de puree. Warm 2 min. door. Schep de puree op de borden en verdeel de rest van het ham-paddenstoelenmengsel en de hazelnoten erover.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolistamppot met knolselderij en witte bonen

Deze stamppot met paddenstoelen zit boordevol vezels.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig