Broccolistamppot met knolselderij en witte bonen
Deze stamppot met paddenstoelen zit boordevol vezels.
Aan de slag
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Doe in een pan en schenk er kokend water bij tot de broccoli onder staat. Kook in 5 min. beetgaar. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in gelijke stukjes. Laat de witte bonen uitlekken. Neem de broccoli met een schuimspaan uit de pan. Voeg de knolselderij aan het water toe en kook 8 min.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Voeg de curry madras toe en bak 30 sec. op middelhoog vuur zodat de aroma’s vrijkomen. Snijd de ham in reepjes en bak 1 min. mee. Halveer eventuele grote paddenstoelen, de kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet. Voeg toe aan de ham en bak nog 4 min. Rooster ondertussen de hazelnoten op middelhoog vuur 2 min. laat afkoelen en hak grof.
Giet de knolselderij af en pureer met de bonen, de helft van de broccoli en de melk met een staafmixer tot grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de pan op laag vuur. Schep de rest van de broccoli, helft van het ham-paddenstoelenmengsel en het bakvet door de puree. Warm 2 min. door. Schep de puree op de borden en verdeel de rest van het ham-paddenstoelenmengsel en de hazelnoten erover.
Broccolistamppot met knolselderij en witte bonen
Deze stamppot met paddenstoelen zit boordevol vezels.
hoofdgerecht
null personen
315 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Doe in een pan en schenk er kokend water bij tot de broccoli onder staat. Kook in 5 min. beetgaar. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in gelijke stukjes. Laat de witte bonen uitlekken. Neem de broccoli met een schuimspaan uit de pan. Voeg de knolselderij aan het water toe en kook 8 min.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Voeg de curry madras toe en bak 30 sec. op middelhoog vuur zodat de aroma’s vrijkomen. Snijd de ham in reepjes en bak 1 min. mee. Halveer eventuele grote paddenstoelen, de kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet. Voeg toe aan de ham en bak nog 4 min. Rooster ondertussen de hazelnoten op middelhoog vuur 2 min. laat afkoelen en hak grof.
Giet de knolselderij af en pureer met de bonen, de helft van de broccoli en de melk met een staafmixer tot grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de pan op laag vuur. Schep de rest van de broccoli, helft van het ham-paddenstoelenmengsel en het bakvet door de puree. Warm 2 min. door. Schep de puree op de borden en verdeel de rest van het ham-paddenstoelenmengsel en de hazelnoten erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
500 g knolselderij
800 g witte bonen in blik
2 el milde olijfolie
1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
200 g yorkham
150 g paddenstoelen voor risotto
75 g ongebrande hazelnoten
150 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
staafmixer