Linzen-runderkebab met korianderyoghurt en sla
Vandaag het Midden-Oosten op het menu. Een mix van kruidig en fris: lekker!
Aan de slag
Was de aubergines en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de aubergine, de helft van de knoflook, de helft van de baharat, peper en eventueel zout 13 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Prak de linzen fijn met een vork. Snijd de koriander fijn. Doe het gehakt, de linzen, de rest van de knoflook, de rest van de baharat, de helft van de koriander, de bloem, peper en eventueel zout in een kom en kneed goed door. Vorm 8 rolletjes van het mengsel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rolletjes (kebabs) in 6 min. rondom goudbruin en gaar.
Meng ondertussen de rest van de koriander door de yoghurt en schep de peppaliciousdressing door de slamelange. Verwarm de wraps 1 min. in de magnetron.
Verdeel de sla, aubergine en 1 el korianderyoghurt over de wraps. Leg 2 kebabs op elke wrap. Serveer de rest van de korianderyoghurt erbij.
Linzen-runderkebab met korianderyoghurt en sla
Vandaag het Midden-Oosten op het menu. Een mix van kruidig en fris: lekker!
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Was de aubergines en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de aubergine, de helft van de knoflook, de helft van de baharat, peper en eventueel zout 13 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Prak de linzen fijn met een vork. Snijd de koriander fijn. Doe het gehakt, de linzen, de rest van de knoflook, de rest van de baharat, de helft van de koriander, de bloem, peper en eventueel zout in een kom en kneed goed door. Vorm 8 rolletjes van het mengsel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rolletjes (kebabs) in 6 min. rondom goudbruin en gaar.
Meng ondertussen de rest van de koriander door de yoghurt en schep de peppaliciousdressing door de slamelange. Verwarm de wraps 1 min. in de magnetron.
Verdeel de sla, aubergine en 1 el korianderyoghurt over de wraps. Leg 2 kebabs op elke wrap. Serveer de rest van de korianderyoghurt erbij.
variatietip:
algemeen:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
2 tenen knoflook
5 el arachideolie
2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix
310 g bruine linzen in blik
15 g verse koriander
300 g rundergehakt
2 el tarwebloem
170 g Griekse yoghurt (0% vet)
2 sachets peppaliciousdressing*
150 g rucolaslamelange
4 tortillawraps
Dit heb je nodig
magnetron