Krokante pangavis met kriel en frisse tomatensalade
Een gebakken visje op z’n tijd gaat er bij iedereen in!
Aan de slag
Was en halveer de krieltjes en kook deze (zonder ze te schillen) in een pan water met een beetje zout in 20 min. gaar. Zet het vuur uit. Giet de krieltjes af en laat met de deksel op de pan 1 min. droog stomen.
Was ondertussen de tomaten en snijd ze in parten. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Pers voor de dressing de citroen uit en meng het sap met 3 el olie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de tomaten, ui, 2/3 van de bieslook en de dressing door de sla.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pangavis op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schep de rest van de bieslook door de kriel en verdeel deze over de borden. Serveer met de pangavis en tomatensalade.
Krokante pangavis met kriel en frisse tomatensalade
Een gebakken visje op z’n tijd gaat er bij iedereen in!
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was en halveer de krieltjes en kook deze (zonder ze te schillen) in een pan water met een beetje zout in 20 min. gaar. Zet het vuur uit. Giet de krieltjes af en laat met de deksel op de pan 1 min. droog stomen.
Was ondertussen de tomaten en snijd ze in parten. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Pers voor de dressing de citroen uit en meng het sap met 3 el olie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de tomaten, ui, 2/3 van de bieslook en de dressing door de sla.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pangavis op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schep de rest van de bieslook door de kriel en verdeel deze over de borden. Serveer met de pangavis en tomatensalade.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g Opperdoezer-kriel in de schil
5 trostomaten
1 rode ui
25 g verse bieslook
1 citroen
8 el traditionele olijfolie
150 g rucola slamelange
4 pangaschnitzels