Schelvis in ham met aardappelpuree en spinazie
Het ziet eruit als uren werk, maar het staat zo op tafel.
Aan de slag
Snijd de vis in 4 gelijke stukken. Besmeer rondom met de roomkaas en wikkel elk stuk in 2 plakken ham. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de vispakketjes in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het sesamzaad en de specerijenmelange 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Bak nog 1 min. tot het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout Snijd de bosui in ringen. Meng de spinazie door de aardappelpuree en bestrooi met de bosui. Serveer met de vis.
Schelvis in ham met aardappelpuree en spinazie
Het ziet eruit als uren werk, maar het staat zo op tafel.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
16 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de vis in 4 gelijke stukken. Besmeer rondom met de roomkaas en wikkel elk stuk in 2 plakken ham. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de vispakketjes in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het sesamzaad en de specerijenmelange 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Bak nog 1 min. tot het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout Snijd de bosui in ringen. Meng de spinazie door de aardappelpuree en bestrooi met de bosui. Serveer met de vis.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse schelvisfilets
75 g verse roomkaas met gember 60+
8 plakken boeren rauwe ham
3 el arachideolie
900 g verse aardappelpuree
2 el sesamzaad
1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
600 g verse spinazie
3 bosuien