Bonenstoof met aubergine en olijven
bewaar
bewaar

Bonenstoof met aubergine en olijven

Bonen, aubergine en ui: samen een perfecte stoof voor de herfst.

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in halve ringen en de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit een hapjespan met de olie en bak de ui en aubergine 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.

Doe ondertussen de bonenmix in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg de laatste 2 min. de bonen toe aan het aubergine-tomatenmengsel en warm door. Neem van het vuur en schep de olijven en kappertjes erdoor. Verdeel over 4 borden en garneer met de Parmezaanse kaas.

combinatietipLekker met platte peterselie.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bonenstoof met aubergine en olijven

Bonen, aubergine en ui: samen een perfecte stoof voor de herfst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig