Bonenstoof met aubergine en olijven
Bonen, aubergine en ui: samen een perfecte stoof voor de herfst.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit een hapjespan met de olie en bak de ui en aubergine 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
Doe ondertussen de bonenmix in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg de laatste 2 min. de bonen toe aan het aubergine-tomatenmengsel en warm door. Neem van het vuur en schep de olijven en kappertjes erdoor. Verdeel over 4 borden en garneer met de Parmezaanse kaas.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Bonenstoof met aubergine en olijven
Bonen, aubergine en ui: samen een perfecte stoof voor de herfst.
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit een hapjespan met de olie en bak de ui en aubergine 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
Doe ondertussen de bonenmix in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg de laatste 2 min. de bonen toe aan het aubergine-tomatenmengsel en warm door. Neem van het vuur en schep de olijven en kappertjes erdoor. Verdeel over 4 borden en garneer met de Parmezaanse kaas.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
2 aubergines
2 el traditionele olijfolie
3 tomaten
50 g Parmigiano Reggiano
740 g bonenmix kapucijners, bruine & witte bonen
100 g knoflookolijven zonder pit
2 el kappertjes