Bloemkoolcouscous met makreel
Couscous zoals je ’m nog niet kent: van bloemkool. Lekker met frisse granaatappel en gerookte makreel.
Aan de slag
Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de grootte van couscouskorrels. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit het komijnzaad en de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur. Meng met de bloemkoolcouscous in een platte schaal. Laat staan tot gebruik.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers 1 helft uit. Snijd de peterselie fijn en de bosui in ringetjes. Meng het sinaasappelrasp, per persoon 2 el sinaasappelsap, de peterselie en bosui door de bloemkoolcouscous. Breng op smaak met peper.
Breek de makreel in grove stukken en verdeel met de granaatappelpitjes over de couscous. Bestrooi met peper. Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer met de hummus en bloemkoolcouscous.
Bloemkoolcouscous met makreel
Couscous zoals je ’m nog niet kent: van bloemkool. Lekker met frisse granaatappel en gerookte makreel.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de grootte van couscouskorrels. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit het komijnzaad en de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur. Meng met de bloemkoolcouscous in een platte schaal. Laat staan tot gebruik.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers 1 helft uit. Snijd de peterselie fijn en de bosui in ringetjes. Meng het sinaasappelrasp, per persoon 2 el sinaasappelsap, de peterselie en bosui door de bloemkoolcouscous. Breng op smaak met peper.
Breek de makreel in grove stukken en verdeel met de granaatappelpitjes over de couscous. Bestrooi met peper. Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer met de hummus en bloemkoolcouscous.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ bloemkool
1 teen knoflook
2 el (olijf)olie
2 tl komijnzaad
½ medium handsinaasappel
10 g verse platte peterselie
1 bosui
150 g verse graatloze makreelfilets
50 g verse granaatappelpitjes
½ volkoren stokbrood
50 g hummus
Dit heb je nodig
keukenmachine