Nazomerstoof met courgette, spek & venkel
bewaar
bewaar

Nazomerstoof met courgette, spek & venkel

Heerlijk eenpansgerecht met stevige smaken, die elkaar versterken doordat je alle ingrediënten een halfuurtje laat stoven

30 min. bereiden / 35 min. wachten

pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de kruiden uit de kruidenmix fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de courgettes in stukken van 2 cm. Snijd de aubergine in stukken van 1 cm. Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in de lengte in gelijke partjes.

Verhit de pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. Voeg de kruiden, rode peper en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur. Voeg de gesneden groenten, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de krieltjes.

Voeg de krieltjes en gepelde tomaten toe, breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 35 min zachtjes stoven. Roer af en toe. Halveer de tomaatjes, schep ze door de stoof en serveer direct.

combinatietipLekker met ciabatta (brood) of een stuk bruin brood en gremolata. Kijk voor het recept voor gremolata elders op deze site.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Nazomerstoof met courgette, spek & venkel

Heerlijk eenpansgerecht met stevige smaken, die elkaar versterken doordat je alle ingrediënten een halfuurtje laat stoven

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig