Vegabolognese met kastanjechampignons
bewaar
bewaar

Vegabolognese met kastanjechampignons

Zo'n lekkere bolognesesaus met champignons in plaats van vlees. Wauw!

20 min. bereiden / 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de champignons fijn. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de champignons op hoog vuur in 10 min. bruin. Roer regelmatig. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit hierin op laag vuur de ui en knoflook 2 min.

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de bleekselderij ook in stukjes van ½ cm. Voeg toe aan de ui en fruit 5 min. mee. Draai het vuur hoog en voeg de tomaten toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Doe de champignons erbij.

Bind de kruiden uit de mix samen met een stukje keukentouw en voeg toe aan de saus. Laat op laag vuur zonder deksel 30 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Verwijder de kruiden. Breng op smaak met de suiker, peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met pasta en Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer veganistisch, gluten- en lactosevrij).

Vegabolognese met kastanjechampignons

Instructievideo - 01:34 min.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegabolognese met kastanjechampignons

Zo'n lekkere bolognesesaus met champignons in plaats van vlees. Wauw!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig