Vegabolognese met kastanjechampignons
Zo'n lekkere bolognesesaus met champignons in plaats van vlees. Wauw!
Aan de slag
Snijd de champignons fijn. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de champignons op hoog vuur in 10 min. bruin. Roer regelmatig. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit hierin op laag vuur de ui en knoflook 2 min.
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de bleekselderij ook in stukjes van ½ cm. Voeg toe aan de ui en fruit 5 min. mee. Draai het vuur hoog en voeg de tomaten toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Doe de champignons erbij.
Bind de kruiden uit de mix samen met een stukje keukentouw en voeg toe aan de saus. Laat op laag vuur zonder deksel 30 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Verwijder de kruiden. Breng op smaak met de suiker, peper en eventueel zout.
Vegabolognese met kastanjechampignons
Instructievideo - 01:34 min.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Vegabolognese met kastanjechampignons
Zo'n lekkere bolognesesaus met champignons in plaats van vlees. Wauw!
hoofdgerecht
null personen
245 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de champignons fijn. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de champignons op hoog vuur in 10 min. bruin. Roer regelmatig. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit hierin op laag vuur de ui en knoflook 2 min.
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de bleekselderij ook in stukjes van ½ cm. Voeg toe aan de ui en fruit 5 min. mee. Draai het vuur hoog en voeg de tomaten toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Doe de champignons erbij.
Bind de kruiden uit de mix samen met een stukje keukentouw en voeg toe aan de saus. Laat op laag vuur zonder deksel 30 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Verwijder de kruiden. Breng op smaak met de suiker, peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kastanjechampignons
4 el traditionele olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
100 g winterpeen
150 g bleekselderij
800 g gepelde tomaten in blik
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
1 tl kristalsuiker
Dit heb je nodig
keukentouw