Hashbrown met paprika en eieren
bewaar
bewaar

Hashbrown met paprika en eieren

Amerikaanse rösti, deze keer met aardappelblokjes in plaats van geraspte aardappel. Heerlijk als ontbijt, lunch- of avondmaaltijd.

30 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Was de aardappelen en snijd ze (ongeschild) in blokjes van 1.5 cm. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes of reepjes.

Verwarm de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 5 min. tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelblokjes met peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Schep regelmatig om. Draai het vuur iets lager en bak zonder omscheppen nog 5 min.

Maak met een spatel of lepel 4 kuiltjes in het aardappel-groentemengsel en breek boven elk één ei. Leg de deksel op de pan. Verwarm tot het eiwit stevig is, het eigeel mag halfzacht blijven. Bestrooi met peper en eventueel zout.

serveertipDit gerecht als hoofgerecht of lunch eten? Serveer het dan met snijbietsalade of een andere slamelange.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hashbrown met paprika en eieren

Amerikaanse rösti, deze keer met aardappelblokjes in plaats van geraspte aardappel. Heerlijk als ontbijt, lunch- of avondmaaltijd.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig