Hashbrown met paprika en eieren
Amerikaanse rösti, deze keer met aardappelblokjes in plaats van geraspte aardappel. Heerlijk als ontbijt, lunch- of avondmaaltijd.
Aan de slag
Was de aardappelen en snijd ze (ongeschild) in blokjes van 1.5 cm. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes of reepjes.
Verwarm de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 5 min. tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelblokjes met peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Schep regelmatig om. Draai het vuur iets lager en bak zonder omscheppen nog 5 min.
Maak met een spatel of lepel 4 kuiltjes in het aardappel-groentemengsel en breek boven elk één ei. Leg de deksel op de pan. Verwarm tot het eiwit stevig is, het eigeel mag halfzacht blijven. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Hashbrown met paprika en eieren
Amerikaanse rösti, deze keer met aardappelblokjes in plaats van geraspte aardappel. Heerlijk als ontbijt, lunch- of avondmaaltijd.
null personen
280 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de aardappelen en snijd ze (ongeschild) in blokjes van 1.5 cm. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes of reepjes.
Verwarm de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 5 min. tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelblokjes met peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Schep regelmatig om. Draai het vuur iets lager en bak zonder omscheppen nog 5 min.
Maak met een spatel of lepel 4 kuiltjes in het aardappel-groentemengsel en breek boven elk één ei. Leg de deksel op de pan. Verwarm tot het eiwit stevig is, het eigeel mag halfzacht blijven. Bestrooi met peper en eventueel zout.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g Carisma vastkokende aardappelen
1 rode ui
1 rode paprika
25 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren