Open lasagne met asperges & blauwaderkaas
Zo zag je lasagne niet eerder: gebakken zonder oven en met anders-dan-anders ingrediënten.
Aan de slag
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Snijd de paprika’s in ringen en halveer de cherrytomaten.
Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Neem van het vuur. Haal de lasagnebladen los, voeg toe aan de pan en laat 10 min. wellen. Roer af en toe; zo plakken ze niet aan elkaar.
Verwarm ondertussen in een steelpan de kookroom met de blue stilton. Laat 3 min. zachtjes koken tot de kaas gesmolten is. Hak ondertussen de walnoten in grove stukken. Neem de pan van het vuur en voeg de walnoten en rozijnen toe. Breng op smaak met peper.
Verhit de olie in de wok en roerbak de asperges en paprika 3 min. Voeg de tomaten en ¾ van de spinazie toe, roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg op elk bord een lasagneblad en verdeel de helft van de groente en 1/3 van de saus erover. Maak zo nog een laag. Dek af met een lasagneblad en de rest van de saus. Garneer met de rest van de spinazie. Serveer direct.
Open lasagne met asperges & blauwaderkaas
Zo zag je lasagne niet eerder: gebakken zonder oven en met anders-dan-anders ingrediënten.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Snijd de paprika’s in ringen en halveer de cherrytomaten.
Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Neem van het vuur. Haal de lasagnebladen los, voeg toe aan de pan en laat 10 min. wellen. Roer af en toe; zo plakken ze niet aan elkaar.
Verwarm ondertussen in een steelpan de kookroom met de blue stilton. Laat 3 min. zachtjes koken tot de kaas gesmolten is. Hak ondertussen de walnoten in grove stukken. Neem de pan van het vuur en voeg de walnoten en rozijnen toe. Breng op smaak met peper.
Verhit de olie in de wok en roerbak de asperges en paprika 3 min. Voeg de tomaten en ¾ van de spinazie toe, roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg op elk bord een lasagneblad en verdeel de helft van de groente en 1/3 van de saus erover. Maak zo nog een laag. Dek af met een lasagneblad en de rest van de saus. Garneer met de rest van de spinazie. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g verse groene asperges
150 g snackpaprika's
250 cherrytomaten
250 g verse lasagnebladen
250 ml kookroom
75 g Blue Stilton blauwaderkaas
60 g ongebrande walnoten
100 g rozijnen
2 el traditionele olijfolie
100 g babyspinazie