Frittata di pasta
Is het een omelet, een pizza of een pannenkoek? Eigenlijk een beetje allemaal! Frittata is ooit ontstaan om kliekjes op te maken, dus je kunt erin doen wat je wil. Zoals de naam frittata di pasta al een beetje weggeeft, is dat in dit geval dus: pasta!
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de uien en knoflook fijn.
Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak op middelhoog vuur 4 min. Schep regelmatig om.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de Parmezaanse kaas.
Klop in een kom de eieren los met de melk, tijm, uienpoeder, oregano, het basilicum en de gerookte-paprikapoeder. Voeg de kazen en gebakken groenten toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de spaghetti toe en meng goed door.
Verhit de rest van de olie in dezelfde hapjespan op hoog vuur. Verdeel het frittatamengsel over de pan en bak 3 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag en bak nog 15 min. met de deksel op de pan. Schud de pan heen en weer tot de frittata loslaat. Plaats een bord omgekeerd op de pan en draai de pan met het bord samen om. Laat de frittata terug in de pan glijden en bak de andere kant nog 5 min. zonder deksel.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Frittata di pasta
Is het een omelet, een pizza of een pannenkoek? Eigenlijk een beetje allemaal! Frittata is ooit ontstaan om kliekjes op te maken, dus je kunt erin doen wat je wil. Zoals de naam frittata di pasta al een beetje weggeeft, is dat in dit geval dus: pasta!
hoofdgerecht
null personen
825 kcal
0 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de uien en knoflook fijn.
Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak op middelhoog vuur 4 min. Schep regelmatig om.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de Parmezaanse kaas.
Klop in een kom de eieren los met de melk, tijm, uienpoeder, oregano, het basilicum en de gerookte-paprikapoeder. Voeg de kazen en gebakken groenten toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de spaghetti toe en meng goed door.
Verhit de rest van de olie in dezelfde hapjespan op hoog vuur. Verdeel het frittatamengsel over de pan en bak 3 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag en bak nog 15 min. met de deksel op de pan. Schud de pan heen en weer tot de frittata loslaat. Plaats een bord omgekeerd op de pan en draai de pan met het bord samen om. Laat de frittata terug in de pan glijden en bak de andere kant nog 5 min. zonder deksel.
variatietip:
bereidingstip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g spaghetti
3 paprika's
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
5 el milde olijfolie
2 takjes verse tijm
150 g Parmezaanse kaas
5 middelgrote scharreleieren
75 ml volle melk
1 tl uienpoeder
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
½ tl gerookte-paprikapoeder
100 g geraspte oude kaas