Zomerstamppot met hüttenkäse
Stamppot in de zomer? Jazeker! Probeer deze frisse zomerstamppot met hüttenkäse.
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 10 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.
Snijd ondertussen de salade-ui in ringen. Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de salade-ui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hüttenkäse.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Zomerstamppot met hüttenkäse
Stamppot in de zomer? Jazeker! Probeer deze frisse zomerstamppot met hüttenkäse.
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 10 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.
Snijd ondertussen de salade-ui in ringen. Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de salade-ui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hüttenkäse.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g zoete aardappelen
450 g diepvries tuinerwten
1 bosje salade-ui
200 g hüttenkäse
250 g gerookte kipfiletreepjes
100 g botersla
Dit heb je nodig
pureestamper