Ross Dobson's gegrilde venkel met kruidendressing
Vol van smaak door een rijke combinatie van kruiden.
Aan de slag
Snijd het groene loof van de venkel en snijd het grof zodat je een kleine handvol hebt. Houd apart. Snijd de knollen in de lengte in plakken van ca. ½ cm dik en leg in een schaal.
Meng de knoflook met 20 ml olijfolie en laat dit met de venkel ca. 30 min. marineren op kamertemperatuur.
Meng voor de dressing de rest van de olijfolie met de rodewijnazijn, de mosterd, het zeezout, chilivlokken naar smaak en de kruiden.
Verwarm de grill van de barbecue voor op de hoogste stand. Bak de helft van de venkelplakken 4-5 min. aan elke kant tot de venkel goudkleurig is en de fijngehakte knoflook goudkleurig en aromatisch is.
Meng de hete venkelplakken met de dressing en schep door elkaar. Herhaal dit met de rest van de venkel. Serveer warm of op kamertemperatuur en bestrooi met het venkelloof.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Ross Dobson's gegrilde venkel met kruidendressing
Vol van smaak door een rijke combinatie van kruiden.
bijgerecht
null personen
180 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Snijd het groene loof van de venkel en snijd het grof zodat je een kleine handvol hebt. Houd apart. Snijd de knollen in de lengte in plakken van ca. ½ cm dik en leg in een schaal.
Meng de knoflook met 20 ml olijfolie en laat dit met de venkel ca. 30 min. marineren op kamertemperatuur.
Meng voor de dressing de rest van de olijfolie met de rodewijnazijn, de mosterd, het zeezout, chilivlokken naar smaak en de kruiden.
Verwarm de grill van de barbecue voor op de hoogste stand. Bak de helft van de venkelplakken 4-5 min. aan elke kant tot de venkel goudkleurig is en de fijngehakte knoflook goudkleurig en aromatisch is.
Meng de hete venkelplakken met de dressing en schep door elkaar. Herhaal dit met de rest van de venkel. Serveer warm of op kamertemperatuur en bestrooi met het venkelloof.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 venkelknollen
2 tenen knoflook
60 ml traditionele olijfolie
40 ml rodewijnazijn
2 tl dijonmosterd
½ tl zeezout
½ tl chilivlokken
20 g peterselie
15 verse munt