Sandwich 'tonnato'
Tonijn met venkel op een broodje, dat is een goede lunch.
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in plakjes.
Laat ondertussen de tonijn en kappertjes apart uitlekken.
Doe de tonijn en citroenmayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer er de kappertjes door.
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel en snijd de rest in flinterdunne plakken.
Halveer de pistolets in de lengte en beleg achtereenvolgens met veldsla, venkel, kipfilet, ei en tonijnsaus. Bestrooi met peper, dek af met de bovenkant van het broodje en serveer.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Sandwich 'tonnato'
Tonijn met venkel op een broodje, dat is een goede lunch.
null personen
635 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in plakjes.
Laat ondertussen de tonijn en kappertjes apart uitlekken.
Doe de tonijn en citroenmayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer er de kappertjes door.
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel en snijd de rest in flinterdunne plakken.
Halveer de pistolets in de lengte en beleg achtereenvolgens met veldsla, venkel, kipfilet, ei en tonijnsaus. Bestrooi met peper, dek af met de bovenkant van het broodje en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
160 g tonijnstukken in water
60 g kappertjes
6 el citroenmayonaise
1 verse venkelknol
4 verse witte pistolets
75 g veldsla
250 g flinterdun gesneden kipfilet
Dit heb je nodig
staafmixer