Curry van mungbonen
De mungboon, ook wel groene boon, is een goede bron van eiwitten en lekker lichtverteerbaar.
Aan de slag
Kook de mungbonen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Schil en rasp de gember. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de kokosolie in een hapjespan en bak de uien in 5 min. op hoog vuur goudbruin. Schep de uien met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
Verhit de rest van de kokosolie in de pan en bak de aubergine, gember, kruiden, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de mungbonen af en schep door de curry. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de vis in stukken en leg in de curry. Laat met de deksel op de pan 3 min. op laag vuur zachtjes stoven. Garneer de mungbonen-viscurry met de uien.
Curry van mungbonen
De mungboon, ook wel groene boon, is een goede bron van eiwitten en lekker lichtverteerbaar.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mungbonen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Schil en rasp de gember. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de kokosolie in een hapjespan en bak de uien in 5 min. op hoog vuur goudbruin. Schep de uien met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
Verhit de rest van de kokosolie in de pan en bak de aubergine, gember, kruiden, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de mungbonen af en schep door de curry. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de vis in stukken en leg in de curry. Laat met de deksel op de pan 3 min. op laag vuur zachtjes stoven. Garneer de mungbonen-viscurry met de uien.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g gedroogde mungbonen
1 aubergine
2 cm verse gember
2 rode uien
4 el kokosolie
2 el gemalen colombo kruiden
400 ml kokosmelk
300 g verse spinazie
250 g verse schelvisfilets