Aardbeien-cranberryjam
bewaar
bewaar

Aardbeien-cranberryjam

Ouderwets zelf jam maken: leuk!

35 min. bereiden / 10 min. wachten

4 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pers de sinaasappel uit. Doe de aardbeien, cranberry’s en het sinaasappelsap in een pan met dikke bodem en kook 15 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

Voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen. Kook de jam nog 15 min. op laag vuur. Laat 10 min. afkoelen en doe in de pot. Vul deze tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.

combinatietipJe kunt bij stap 3 nog ½ el sinaasappelrasp toevoegen voor iets meer sinaasappelsmaak.
bewaartipNa het openen van de pot is de jam ca. 2 weken houdbaar in de koelkast.
bewaartipHang aan de pot een kaartje met de naam van de jam en de maand en het jaartal van bereiding.

Jam maken

Instructievideo - 04:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardbeien-cranberryjam

Ouderwets zelf jam maken: leuk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig