Halloumiburgers met gegrilde groenten
Ooit wel eens zo'n lekkere burger zonder vlees van de barbecue gegeten? Doe ons er nog maar een!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de aubergine en courgette in plakken van ca. 1 cm dik. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in 4 stukken. Doe alle gesneden groenten in een schaal. Snijd ½ teen knoflook fijn en voeg toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met de olie. Schep om.
Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe ze vervolgens in een hoge beker of kom. Voeg het citroensap, de rest van de knoflook, komijn en tahini toe. Pureer met de staafmixer tot een dikke puree. Breng op smaak met peper en zout. Gril de groenten 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Doe ze terug in de schaal als ze gaar zijn.
Snijd de halloumi in 8 plakken. Gril de plakken 3 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd de vloerkadetten doormidden en gril de broodjes 1 min. op de snijkant. Besmeer alle broodhelften met houmous. Beleg met aubergine, groene asperges, halloumi, paprika en courgette. Dek af met de bovenste helften.
Halloumiburger met gegrilde groenten en hummus
Instructievideo - 04:01 min.
Halloumiburgers met gegrilde groenten
Ooit wel eens zo'n lekkere burger zonder vlees van de barbecue gegeten? Doe ons er nog maar een!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de aubergine en courgette in plakken van ca. 1 cm dik. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in 4 stukken. Doe alle gesneden groenten in een schaal. Snijd ½ teen knoflook fijn en voeg toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met de olie. Schep om.
Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe ze vervolgens in een hoge beker of kom. Voeg het citroensap, de rest van de knoflook, komijn en tahini toe. Pureer met de staafmixer tot een dikke puree. Breng op smaak met peper en zout. Gril de groenten 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Doe ze terug in de schaal als ze gaar zijn.
Snijd de halloumi in 8 plakken. Gril de plakken 3 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd de vloerkadetten doormidden en gril de broodjes 1 min. op de snijkant. Besmeer alle broodhelften met houmous. Beleg met aubergine, groene asperges, halloumi, paprika en courgette. Dek af met de bovenste helften.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 teen knoflook
50 ml traditionele olijfolie
350 g kikkererwten in pot
2 el citroensap
1 tl gemalen komijn
1 el tahini in pot
225 g halloumi kaas
8 verse groene asperges
4 vloerkadetten
Dit heb je nodig
barbecue
staafmixer