Waldorfsalade met kip, walnoten, knolselderij en witlof
Deze waldorfsalade met kip is een volwaardige maaltijd. Lekker licht!
Aan de slag
Breng een pan met het water aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven en draai het vuur laag. Leg de kip in de bouillon en laat in 15 min. gaar worden. Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat iets afkoelen. Houd de bouillon aan de kook. Schil ondertussen de knolselderij. Leg de knol met de platte kant op een snijplank en schaaf met een dunschiller in lange dunne linten. Kook de linten 3 min. in de kippenbouillon. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de onderkant van het witlof, halveer de stronken in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in repen. Klop een dressing van de mosterd, yoghurt, olie en azijn. Breng op smaak met peper. Meng de knolselderij, het witlof en de appel met de dressing en laat de smaken 10 min. intrekken.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de walnoten grof. Trek de kip met behulp van 2 vorken in stukjes en schep met de peterselie door de salade. Bestrooi met de walnoten.
Waldorfsalade met kip en knolselderij
Instructievideo - 02:28 min.
Knolselderij snijden
Instructievideo - 00:44 min.
Waldorfsalade met kip, walnoten, knolselderij en witlof
Deze waldorfsalade met kip is een volwaardige maaltijd. Lekker licht!
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met het water aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven en draai het vuur laag. Leg de kip in de bouillon en laat in 15 min. gaar worden. Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat iets afkoelen. Houd de bouillon aan de kook. Schil ondertussen de knolselderij. Leg de knol met de platte kant op een snijplank en schaaf met een dunschiller in lange dunne linten. Kook de linten 3 min. in de kippenbouillon. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de onderkant van het witlof, halveer de stronken in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in repen. Klop een dressing van de mosterd, yoghurt, olie en azijn. Breng op smaak met peper. Meng de knolselderij, het witlof en de appel met de dressing en laat de smaken 10 min. intrekken.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de walnoten grof. Trek de kip met behulp van 2 vorken in stukjes en schep met de peterselie door de salade. Bestrooi met de walnoten.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l kraanwater
1 groentebouillontablet
300 g kipfilet
½ knolselderij
1 Elstar appel
500 g witlof
1½ el grove Zaanse mosterd
4 el Griekse yoghurt (0% vet)
3 el extra vierge olijfolie
1 el wittewijnazijn
10 g verse platte peterselie
110 g ongebrande walnoten