Salade van ovengedroogde tomaten
Deze frisse salade is het lekkerst als de ovengedroogde tomaten nog lauwwarm zijn.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de vleestomaten in 5 plakken en halveer alle overige tomaten. Verdeel alle tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat.
Pers de knoflook en meng met 3 el olie, de suiker en oregano. Besprenkel de tomaten hiermee. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat de tomaten 15 min. afkoelen. Bewaar het vrijgekomen vocht.
Verdeel de sla over een schaal. Klop een dressing van het tomatenvocht, de rest van de olie en de balsamico. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de lauwwarme tomaten over de sla en besprenkel met de dressing.
Salade van ovengedroogde tomaten met oregano
Instructievideo - 02:24 min.
Salade van ovengedroogde tomaten
Deze frisse salade is het lekkerst als de ovengedroogde tomaten nog lauwwarm zijn.
bijgerecht
null personen
145 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de vleestomaten in 5 plakken en halveer alle overige tomaten. Verdeel alle tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat.
Pers de knoflook en meng met 3 el olie, de suiker en oregano. Besprenkel de tomaten hiermee. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat de tomaten 15 min. afkoelen. Bewaar het vrijgekomen vocht.
Verdeel de sla over een schaal. Klop een dressing van het tomatenvocht, de rest van de olie en de balsamico. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de lauwwarme tomaten over de sla en besprenkel met de dressing.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 vleestomaten
360 g snoepgroente tomatenmix
1 schaal Tasty Tom trostomaat
1 teen knoflook
4 el extra vierge olijfolie
1 tl kristalsuiker
1 tl gedroogde oregano
200 g eikenbladslamelange
1 el balsamicoazijn
Dit heb je nodig
bakpapier