Andijviestoof
Andijvie met een zomers tintje.
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit 1 el van de olie uit het potje tomaten in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de prei toe en bak 1 min. mee. Voeg de andijvie toe en bak 3 min. Doe de crème fraîche en 100 ml water erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur.
Verdeel de tomaat en croutons over de andijviestoof en schaaf de kaas erover. Verhit 3 el tomatenolie in een koekenpan en bak de rozemarijn en het brood in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in stukken. Snijd het brood in kleine stukjes.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Andijviestoof
Andijvie met een zomers tintje.
bijgerecht
null personen
275 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit 1 el van de olie uit het potje tomaten in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de prei toe en bak 1 min. mee. Voeg de andijvie toe en bak 3 min. Doe de crème fraîche en 100 ml water erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur.
Verdeel de tomaat en croutons over de andijviestoof en schaaf de kaas erover. Verhit 3 el tomatenolie in een koekenpan en bak de rozemarijn en het brood in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in stukken. Snijd het brood in kleine stukjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
300 g gesneden prei
500 g fijngesneden andijvie
125 g crème fraîche
100 ml kraanwater
4 zongedroogde tomaten in pot
4 sneetjes witbrood
1 el gebroken rozemarijn
50 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
kaasschaaf