Lentestamp met ijsbergsla, paprika en tofugehakt
Deze stamppot met frisse ijsbergsla is perfect voor het voorjaar.
Aan de slag
Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de paprika, paprikapoeder en het roerbakgehakt toe en bak 5 min. mee.
Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes. Verhit de melk in een steelpan.
Stamp de aardappelen met de melk en de rest van de boter met de pureestamper tot een grove puree. Schep het paprika-gehaktmengsel en de ijsbergsla erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Lentestamp met ijsbergsla, paprika en tofugehakt
Deze stamppot met frisse ijsbergsla is perfect voor het voorjaar.
null personen
420 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de paprika, paprikapoeder en het roerbakgehakt toe en bak 5 min. mee.
Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes. Verhit de melk in een steelpan.
Stamp de aardappelen met de melk en de rest van de boter met de pureestamper tot een grove puree. Schep het paprika-gehaktmengsel en de ijsbergsla erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
900 g stoomaardappelen
2 rode paprika's
2 uien
50 g ongezouten roomboter
½ el paprikapoeder
180 g tofu roerbakgehakt
1 krop ijsbergsla
50 ml halfvolle melk