Rauwe koolrabisalade met walnoten
Met deze rijkgevulde, aardse salade zet je weer eens wat anders op tafel. Plus, de koolrabisalade is lekker kleurrijk. Win-win!
Aan de slag
Klop de olie, mosterd, azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij grof.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Schil ondertussen de koolrabi en de winterpeen. Snijd de groenten en de appel in dunne reepjes (julienne). Doe in een ruime kom.
Meng de dressing, selderij en walnoten erdoor en serveer.
Julienne snijden
Instructievideo - 00:42 min.
Rauwe koolrabisalade met walnoten
Met deze rijkgevulde, aardse salade zet je weer eens wat anders op tafel. Plus, de koolrabisalade is lekker kleurrijk. Win-win!
bijgerecht
null personen
330 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Klop de olie, mosterd, azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij grof.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Schil ondertussen de koolrabi en de winterpeen. Snijd de groenten en de appel in dunne reepjes (julienne). Doe in een ruime kom.
Meng de dressing, selderij en walnoten erdoor en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el walnotenolie
2 tl dijonmosterd
2 el appelciderazijn
15 g verse selderij
100 g ongebrande walnoten
1 koolrabi
300 g winterpeen
1 Elstar appel