Gekookte kwarteleitjes met 2 dipjes
Het ultieme paashapje, en dat met twee heerlijke dipjes.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad, de paprikapoeder en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Laat iets afkoelen op een bord en doe met de amandelen in de keukenmachine of vijzel. Maal tot grof kruim.
Kook ondertussen de kwarteleitjes 3 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Meng voor de cocktailsaus de mayonaise, ketchup, worcestershiresauce en het citroensap. Serveer samen met het noten-specerijenmengsel als dipjes bij de kwarteleitjes.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gekookte kwarteleitjes met 2 dipjes
Het ultieme paashapje, en dat met twee heerlijke dipjes.
null personen
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad, de paprikapoeder en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Laat iets afkoelen op een bord en doe met de amandelen in de keukenmachine of vijzel. Maal tot grof kruim.
Kook ondertussen de kwarteleitjes 3 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Meng voor de cocktailsaus de mayonaise, ketchup, worcestershiresauce en het citroensap. Serveer samen met het noten-specerijenmengsel als dipjes bij de kwarteleitjes.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el sesamzaad
½ tl paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
25 g ovenroasted amandelen
24 kwarteleieren
4 el mayonaise
2 el tomatenketchup
½ el worcestershiresauce
1 el citroensap
Dit heb je nodig
keukenmachine