Sesam-honingbars met amandelen
bewaar
bewaar

Sesam-honingbars met amandelen

Bestrijd je middagdip met deze heerlijke snackrepen van sesam, honing, amandelen en zonnebloempitten.

15 min. bereiden / 1 uur 30 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Breng de honing met het citroensap in een pan aan de kook en laat op middelhoog vuur koken tot goudbruin. De honing komt omhoog en gaat borrelen, dit duurt 5-8 min. Roer niet in de pan en blijf de honing in de gaten houden of hij niet te donker wordt.

Verhit ondertussen een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 2 min. op middelhoog vuur.

Hak de amandelen grof en voeg samen met de zonnebloempitten, het sesamzaad, de kardemom en een snufje zout toe aan de honing. Roer goed door tot alle honing is opgenomen.

Besmeer de vellen bakpapier met de olie. Leg 1 vel bakpapier met de ingevette kant naar boven in een platte schaal of op een bord en verdeel het honingmengsel er gelijkmatig over. Leg het andere vel bakpapier met de ingevette kant naar beneden erover en druk met de hand uit tot een rechthoek van ca. 1 cm dik.

Laat 30 min. afkoelen in de koelkast en snijd vervolgens in stukken. Zet terug in de koelkast en laat nog 1 uur afkoelen.

bewaartipJe kunt de bars ongeveer 1 maand bewaren in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sesam-honingbars met amandelen

Bestrijd je middagdip met deze heerlijke snackrepen van sesam, honing, amandelen en zonnebloempitten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig