Mezze met feta
bewaar
bewaar

Mezze met feta

Tophapjes voor op de borreltafel, maar ze doen het ook heel goed als voorgerecht of aperitief.

25 min. bereiden

licht pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd 150 g feta in plakjes en de ui in dunne ringen. Snijd de blaadjes van de dille en de munt fijn en doe samen met de feta en ui in een schaal. Bestrooi met peper en schenk de olijfolie met citroen erover. Dek af en laat tot gebruik in de koelkast marineren.

Doe 150 g feta met de uitgelekte paprika, komijn en paprikapoeder in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Snijd de rest van de feta in blokjes van een ½ cm. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de olijven uitlekken en doe met de extra vierge olijfolie, rode peper en knoflook bij de feta. Laat tot gebruik in de koelkast marineren.

Serveer de gemarineerde fetaplakjes, fetaspread en feta met olijven in schaaltjes bij de borrel.

combinatietipLekker met Turks brood.
algemeenPureer de overgebleven dille en munt met wat olie tot een kruidenolie. Snijd de rest van de gegrilde paprika in reepjes. Lekker op een broodje met tonijn uit blik.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mezze met feta

Tophapjes voor op de borreltafel, maar ze doen het ook heel goed als voorgerecht of aperitief.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig