Scotch eggs
Dit borrelhapje heeft een interessante look, maar is een eitje om te maken!
Aan de slag
Kook 9 eieren 5 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Verdeel de hamburgers in 9 porties. Leg telkens 1 portie tussen vershoudfolie en rol uit tot plakjes van 12 cm. Scheid ze van elkaar met bakpapier. Leg 1 ei in het midden van het vlees en vouw het met behulp van het bakpapier rondom het ei. Druk de randen voorzichtig aan. Herhaal met de rest van het vlees.
Verhit de olie in de ruime pan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
Rooster het brood in de broodrooster goudbruin. Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en verkruimel het brood in een derde bord. Haal de eieren achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en broodkruim.
Frituur de eieren in 3 delen in 4 min. goudbruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de eieren. Serveer met mayonaise.
Scotch eggs
Instructievideo - 03:24 min.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Scotch eggs
Dit borrelhapje heeft een interessante look, maar is een eitje om te maken!
null porties
155 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Kook 9 eieren 5 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Verdeel de hamburgers in 9 porties. Leg telkens 1 portie tussen vershoudfolie en rol uit tot plakjes van 12 cm. Scheid ze van elkaar met bakpapier. Leg 1 ei in het midden van het vlees en vouw het met behulp van het bakpapier rondom het ei. Druk de randen voorzichtig aan. Herhaal met de rest van het vlees.
Verhit de olie in de ruime pan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
Rooster het brood in de broodrooster goudbruin. Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en verkruimel het brood in een derde bord. Haal de eieren achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en broodkruim.
Frituur de eieren in 3 delen in 4 min. goudbruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de eieren. Serveer met mayonaise.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 middelgrote eieren
4 hamburgers
1 l zonnebloemolie
3 sneetjes witbrood
50 g tarwebloem
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier
frituurpan of ruime pan
keukenthermometer
broodrooster