Kruidige Scotch eggs met raita
Aan de slag
Kook 5 eieren (per 10 porties) 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Snijd ondertussen de bosuitjes in heel dunne ringetjes. Snijd de koriander fijn. Meng de helft van de koriander samen met de bosui, het kipgehakt, de kerrie, gember, peper en eventueel zout. Verdeel het gehakt in 5 porties. Leg 1 portie gehakt op vershoudfolie en druk plat. Leg 1 gekookt ei in het midden en vouw het gehakt met behulp van het vershoudfolie voorzichtig rondom het ei. Herhaal met de rest van het gehakt en de gekookte eieren.
Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en doe de panko in een derde bord. Haal de gehaktballen met ei achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de panko.
Verhit de olie in een braadpan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.
Rasp de komkommer grof. Meng met de Griekse yoghurt, de rest van de koriander en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Frituur de Scotch eggs per 2 à 3 in ca. 5 min. goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer de Scotch eggs en serveer met de raita.
Kruidige Scotch eggs met raita
null porties
235 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook 5 eieren (per 10 porties) 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Snijd ondertussen de bosuitjes in heel dunne ringetjes. Snijd de koriander fijn. Meng de helft van de koriander samen met de bosui, het kipgehakt, de kerrie, gember, peper en eventueel zout. Verdeel het gehakt in 5 porties. Leg 1 portie gehakt op vershoudfolie en druk plat. Leg 1 gekookt ei in het midden en vouw het gehakt met behulp van het vershoudfolie voorzichtig rondom het ei. Herhaal met de rest van het gehakt en de gekookte eieren.
Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en doe de panko in een derde bord. Haal de gehaktballen met ei achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de panko.
Verhit de olie in een braadpan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.
Rasp de komkommer grof. Meng met de Griekse yoghurt, de rest van de koriander en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Frituur de Scotch eggs per 2 à 3 in ca. 5 min. goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer de Scotch eggs en serveer met de raita.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 Blije Kip kanjers eieren
2 bosuitjes
15 g verse koriander
300 g kipgehakt naturel
2 tl kerriepoeder
1 tl gemalen gember
50 g tarwebloem
50 g panko
1 l arachideolie
½ komkommer
75 g Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
vershoudfolie
keukenthermometer
braadpan of frituurpan
schuimspaan