Zoete mini-quiches van krentenbrood
Maak het ontbijt extra feestelijk met versgebakken mini-muffins.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Snijd de korstjes van het krenten-rozijnenbrood. Besmeer de sneetjes aan één kant met boter. Duw met de beboterde kant naar beneden voorzichtig in 10 muffinholtes.
Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Meng de bloem met 50 ml melk in een ruime kom tot een glad papje. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
Doe het merg met de rest van de melk en het citroenrasp in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg als het mengsel bijna kookt het bloemmengsel toe en roer snel glad. Klop de eidooiers erdoor. Verwarm al roerend 3 min. tot een dik, glad mengsel. Laat niet koken.
Roer de stroop door het mengsel. Neem de pan van het vuur en voeg de slagroom toe. Schenk de custard in een maatbeker. Verdeel de custard over de mini-quiches en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Bestrooi met de poedersuiker en kaneel.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Zoete mini-quiches van krentenbrood
Maak het ontbijt extra feestelijk met versgebakken mini-muffins.
null porties
265 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Snijd de korstjes van het krenten-rozijnenbrood. Besmeer de sneetjes aan één kant met boter. Duw met de beboterde kant naar beneden voorzichtig in 10 muffinholtes.
Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Meng de bloem met 50 ml melk in een ruime kom tot een glad papje. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
Doe het merg met de rest van de melk en het citroenrasp in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg als het mengsel bijna kookt het bloemmengsel toe en roer snel glad. Klop de eidooiers erdoor. Verwarm al roerend 3 min. tot een dik, glad mengsel. Laat niet koken.
Roer de stroop door het mengsel. Neem de pan van het vuur en voeg de slagroom toe. Schenk de custard in een maatbeker. Verdeel de custard over de mini-quiches en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Bestrooi met de poedersuiker en kaneel.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongezouten roomboter
10 sneetjes krenten-rozijnenbrood
3 middelgrote eieren
25 g tarwebloem
175 ml halfvolle melk
1 citroen
1 vanillestokje
5 el keukenstroop in pot
100 ml verse slagroom
2 el poedersuiker
1 tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes