Medaillekoekjes
Extra leuk: een spel waarmee ze deze koekjes moeten verdienen. Maar dan zijn ze wel extra lekker.
Aan de slag
Doe de suiker, boter, bloem en het bakpoeder in een kom en kneed kort tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1/2 cm dik. Steek met de uitsteekvorm 12 koekjes uit het deeg. Maak met de M&M’s een 1 op de koekjes. Houd 1.5 cm van de rand vrij. Maak 1 cm onder de bovenkant van elk koekje een gaatje.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster. Versier de koekjes met de decoratiestiften en rijg het lint door het gaatje.
Medaillekoekjes
Extra leuk: een spel waarmee ze deze koekjes moeten verdienen. Maar dan zijn ze wel extra lekker.
null porties
265 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Doe de suiker, boter, bloem en het bakpoeder in een kom en kneed kort tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1/2 cm dik. Steek met de uitsteekvorm 12 koekjes uit het deeg. Maak met de M&M’s een 1 op de koekjes. Houd 1.5 cm van de rand vrij. Maak 1 cm onder de bovenkant van elk koekje een gaatje.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster. Versier de koekjes met de decoratiestiften en rijg het lint door het gaatje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g kristalsuiker
150 g ongezouten roomboter
250 g tarwebloem
½ tl bakpoeder
100 g M&M's
4 kleurstofstiften
Dit heb je nodig
deegroller
uitsteekvorm rond ribbel (Ø 8 cm)
bakpapier
lint