Opperdepop: smuleitjes uit de oven 2-4 jr
Maak deze eitjes bijvoorbeeld in het weekend, als je meer tijd hebt om lekker te ontbijten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de sjalotjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes 1 min. Voeg de tomaten en hamblokjes toe en bak 1 min. mee.
Verdeel het tomatenmengsel over de ovenschaaltjes. Strooi de geraspte kaas erover. Breek boven elk schaaltje een ei en prik de dooiers eventueel kapot met een vork. Zet de schaaltjes in de oven en bak ca. 15 min. tot de eieren zijn gestold.
Rooster ondertussen de sneetjes brood in een broodrooster lichtbruin. Snijd in repen. Strooi peper en eventueel zout over de eitjes en serveer met de broodrepen.
Opperdepop: smuleitjes uit de oven
Instructievideo - 02:08 min.
Opperdepop: smuleitjes uit de oven 2-4 jr
Maak deze eitjes bijvoorbeeld in het weekend, als je meer tijd hebt om lekker te ontbijten.
null personen
285 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de sjalotjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes 1 min. Voeg de tomaten en hamblokjes toe en bak 1 min. mee.
Verdeel het tomatenmengsel over de ovenschaaltjes. Strooi de geraspte kaas erover. Breek boven elk schaaltje een ei en prik de dooiers eventueel kapot met een vork. Zet de schaaltjes in de oven en bak ca. 15 min. tot de eieren zijn gestold.
Rooster ondertussen de sneetjes brood in een broodrooster lichtbruin. Snijd in repen. Strooi peper en eventueel zout over de eitjes en serveer met de broodrepen.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tomaten
2 sjalotten
1 el traditionele olijfolie
75 g hamblokjes
75 g geraspte belegen kaas
4 middelgrote eieren
4 sneetjes bruinbrood
Dit heb je nodig
lage ovenschaaltjes