Crispy kipfajita
Deze Mexicaanse wraps zitten boordevol groenten, boordevol pit én boordevol fiesta.
Aan de slag
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Snijd de koriander fijn (houd enkele blaadjes achter als garnering) en meng met de yoghurtmayonaise en hot sauce.
Schep de kip om met de kipkruiden. Verhit 2 el olie in een ruime hapjespan en bak de kip op middelhoog vuur in 2 min. goudbruin. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min. Voeg de bonen toe en bak op laag vuur 3 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
Bestrijk ondertussen de tortilla’s aan beide kanten met de rest van de olie. Verhit een tweede koekenpan zonder olie of boter en bak de tortilla’s een voor een in 2 min. knapperig. Keer halverwege.
Verdeel het kip-bonenmengsel over de tortillawraps. Serveer met de pittige mayonaise en bestrooi met de achtergehouden koriander.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Crispy kipfajita
Deze Mexicaanse wraps zitten boordevol groenten, boordevol pit én boordevol fiesta.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Snijd de koriander fijn (houd enkele blaadjes achter als garnering) en meng met de yoghurtmayonaise en hot sauce.
Schep de kip om met de kipkruiden. Verhit 2 el olie in een ruime hapjespan en bak de kip op middelhoog vuur in 2 min. goudbruin. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min. Voeg de bonen toe en bak op laag vuur 3 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
Bestrijk ondertussen de tortilla’s aan beide kanten met de rest van de olie. Verhit een tweede koekenpan zonder olie of boter en bak de tortilla’s een voor een in 2 min. knapperig. Keer halverwege.
Verdeel het kip-bonenmengsel over de tortillawraps. Serveer met de pittige mayonaise en bestrooi met de achtergehouden koriander.
combinatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak paprikamix
15 g verse koriander
4 el mayonaise met yoghurt
2 tl Louisiana Chipotle hot sauce
300 g kipfiletreepjes
12½ g kipkruiden
4 el arachideolie
425 g black eyed bonen
4 tortillawraps tomaat