Gebakken zalm met bieten-waterkersstamp
Smaakvolle stamppot die je helemaal biologisch kunt bereiden!
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar. Laat de bieten uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, de knoflook fijn en de waterkers grof.
Verhit ondertussen 2 el van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 10 min. Schep regelmatig om.
Dep de zalm droog. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de zalm 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Giet de aardappelen af, doe terug in de pan, voeg de yoghurt toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de uitgelekte bieten, gebakken ui en knoflook en waterkers erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de gebakken zalm.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gebakken zalm met bieten-waterkersstamp
Smaakvolle stamppot die je helemaal biologisch kunt bereiden!
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar. Laat de bieten uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, de knoflook fijn en de waterkers grof.
Verhit ondertussen 2 el van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 10 min. Schep regelmatig om.
Dep de zalm droog. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de zalm 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Giet de aardappelen af, doe terug in de pan, voeg de yoghurt toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de uitgelekte bieten, gebakken ui en knoflook en waterkers erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de gebakken zalm.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
680 g gesneden rode bieten
2 rode uien
2 tenen knoflook
75 g waterkers
3 el zonnebloemolie
300 g verse zalmfilet
150 g extra milde yoghurt