Aguachile (schelvis in limoen gegaard)
De schelvis marineer je in limoensap met rode peper. Fris en pittig!
Aan de slag
Halveer de limoenen en pers de vruchten uit. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de rode peper met het zout en de suiker door het limoensap.
Snijd de vis in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk het limoensap erover en laat 1½ uur afgedekt in de koelkast staan.
Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de korainderblaadjes grof en doe bij de tomaat. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in kleine blokjes en meng met de tomaat en koriander.
Meng het avocadomengsel door de vis met de marinade. Serveer met de tortillachips.
Aguachile (schelvis in limoen gegaard)
Instructievideo - 03:05 min.
Aguachile (schelvis in limoen gegaard)
De schelvis marineer je in limoensap met rode peper. Fris en pittig!
hoofdgerecht
null personen
315 kcal
10 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Halveer de limoenen en pers de vruchten uit. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de rode peper met het zout en de suiker door het limoensap.
Snijd de vis in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk het limoensap erover en laat 1½ uur afgedekt in de koelkast staan.
Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de korainderblaadjes grof en doe bij de tomaat. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in kleine blokjes en meng met de tomaat en koriander.
Meng het avocadomengsel door de vis met de marinade. Serveer met de tortillachips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 limoenen
1 rode peper
1 tl zout
3 tl kristalsuiker
400 g verse schelvisfilets
1 tomaat
10 g verse koriander
1 avocado
100 g tortillachips naturel