Maaltijdsoep met rundvlees en farro
Als het kwik richting nul gaat, duik jij de keuken in om stevige kost te maken. Met deze maaltijdsoep is iedereen zo weer op temperatuur.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de tomaten in kwarten.
Bestrooi het soepvlees met de kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een soeppan en bak het vlees 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en tomaat toe aan het vlees en bak 3 min. op hoog vuur.
Voeg de bouillontabletten, takjes rozemarijn en het water toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 1 uur zachtjes koken tot het vlees zacht en mals is.
Was de prei en snijd in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Voeg de prei, peen en farro toe aan de soep. Laat 20 min. koken tot de farro beetgaar is.
Verwijder de takjes rozemarijn en serveer in kommen of diepe borden.
Maaltijdsoep met rundvlees en farro
Instructievideo - 02:05 min.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Maaltijdsoep met rundvlees en farro
Als het kwik richting nul gaat, duik jij de keuken in om stevige kost te maken. Met deze maaltijdsoep is iedereen zo weer op temperatuur.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
80 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de tomaten in kwarten.
Bestrooi het soepvlees met de kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een soeppan en bak het vlees 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en tomaat toe aan het vlees en bak 3 min. op hoog vuur.
Voeg de bouillontabletten, takjes rozemarijn en het water toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 1 uur zachtjes koken tot het vlees zacht en mals is.
Was de prei en snijd in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Voeg de prei, peen en farro toe aan de soep. Laat 20 min. koken tot de farro beetgaar is.
Verwijder de takjes rozemarijn en serveer in kommen of diepe borden.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
750 g romatomaten
300 g runder soepvlees
1 el kerriepoeder
3 el traditionele olijfolie
2 rundvleesbouillontabletten
2 takjes rozemarijn
500 ml kraanwater
1 prei
200 g winterpeen
200 g farro