Soep van romatomaten
De tomaten gaan eerst de oven in. Dat zorgt voor een extra lekkere smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Halveer de tomaten in de lengte en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven. Pel de sjalotten, halveer ze in de lengte en leg met de knoflook tussen de tomaten. Besprenkel alles met de olie en bestrooi met de suiker, peper en zout. Leg de takjes rozemarijn erop en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.
Neem de schaal uit de oven en verwijder de rozemarijn. Schep alles - inclusief vocht - in de blender. Doe de deksel erop en pureer. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in kommen.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Soep van romatomaten
De tomaten gaan eerst de oven in. Dat zorgt voor een extra lekkere smaak.
bijgerecht
null personen
210 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Halveer de tomaten in de lengte en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven. Pel de sjalotten, halveer ze in de lengte en leg met de knoflook tussen de tomaten. Besprenkel alles met de olie en bestrooi met de suiker, peper en zout. Leg de takjes rozemarijn erop en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.
Neem de schaal uit de oven en verwijder de rozemarijn. Schep alles - inclusief vocht - in de blender. Doe de deksel erop en pureer. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in kommen.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g romatomaten
6 sjalotten
2 tenen knoflook
6 el traditionele olijfolie
1 el kristalsuiker
1 tl zout
15 g takjes rozemarijn
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 35 cm)
blender