Caesarboerenkool
Hét bewijs dat boerenkool geen stevige kost hoeft te zijn!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur het brood in stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het brood met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de cherrytomaten aan de tak ernaast (met genoeg ruimte tussen de tomaten en het brood) en rooster het brood in het midden van de oven in ca. 10 min. tot croutons. Laat afkoelen.
Verhit ondertussen de helft van de rest van de olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Meng het mosterdzaad erdoor en schep op een grote, platte schaal. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ansjovis in stukjes en doe met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de kookzuivel in een hoge beker. Pers de teen knoflook erboven en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Verdeel de kip en kappertjes over de boerenkool. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de croutons. Verdeel de tomaten erover en schaaf de kaas erboven.
Caesarboerenkool
Instructievideo - 03:56 min.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Caesarboerenkool
Hét bewijs dat boerenkool geen stevige kost hoeft te zijn!
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur het brood in stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het brood met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de cherrytomaten aan de tak ernaast (met genoeg ruimte tussen de tomaten en het brood) en rooster het brood in het midden van de oven in ca. 10 min. tot croutons. Laat afkoelen.
Verhit ondertussen de helft van de rest van de olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Meng het mosterdzaad erdoor en schep op een grote, platte schaal. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ansjovis in stukjes en doe met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de kookzuivel in een hoge beker. Pers de teen knoflook erboven en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Verdeel de kip en kappertjes over de boerenkool. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de croutons. Verdeel de tomaten erover en schaaf de kaas erboven.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 afbakciabattina's
6 el traditionele olijfolie
250 g cherrytomaten aan de tak
500 g verse boerenkool
1 el mosterdzaad
1 citroen
6 ansjovisfilets in olie in blik
250 ml kookzuivel
1 teen knoflook
300 g kipfilethaasjes
30 g kappertjes
75 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer